Budeme potřebovat: obilný (ječný) slad, kvasnice, chmel a vodu. Navezený slad necháme asi 4 až 6 týdnů odležet. Před samotným mechanickým rozdrcením zrn odsajeme ze sladu nečistoty. Zamícháme slad s vodou. Dále pak rmutujeme, scezujeme a vaříme sladinu s chmelem. Horkou mladinu následně ochlazujeme na zákvasnou teplotu 8 °C. Kvasíme tak týden až dva. Během dozrávání ležíme u nádob asi tři další týdny, u ležáků pak klidně dva měsíce. Pokud chceme filtrujeme a pokud ne, rovnou stáčíme a kalíme.
Rubriky
- Americké deníky
- Antistresový chlívek
- Díla starých mistrů
- Filatelistický koutek
- Galerie Hovnadiv
- Hovnan Vodkanič
- HovNaStrip
- Hudební onanie Dušana Exnera
- Josef Hrušák – Život a doba
- Kapelníkova moudra
- Kundín & Píčej
- Marsif Yfylysenko
- Mikiho klubík
- Nezařazené
- OPBH
- Piktogramy
- Postřehy Karhanovy party
- Recepti onlajn
- S mistrem na tripu
- Schovičova okna
- Slovenské denníky
- Zápisy ze zkoušek
-
Nové výplody
Nové komenty
- Adrbin: Josef Hrušák – Život a doba XXXI
- Pingponk: Tip na nedělní oběd
- Ashberry: Boj s AI aneb dvě kryty fakt nechceš
- vodkanic: Sbírka kvalitní pyjozie
- Teepeecho: Sbírka kvalitní pyjozie
- pacient 0: Umělci sobě! 05:01
- Bejbiš: Umělci sobě! 04:01
Informace
Archlív
Má máma má taky krtek v kalhotkách.
Milý Pongu, měl by sis více procvičovat předložky, tvá máma má krtek na kalhotkách.
To, co má v kalhotkách, spíše připomíná vypelichaný vodní hlodavec, kterého už mimochodem všichni známe.
Ne nadarmo se tvojí mámě přezdívá Pink Big Bobr Pong.
Recept hezkej, ale na mě hrozně složitej. Rozumím tam jen pasážím „ležíme“ a „kalíme“, jinak obsahuje spoustu mně neznámých technik a postupů.
Zkusím si ale doplnit mezery ve vzdělání. Začnu třeba tím výrazem „rmutujeme“. K tomu jsem si už našel návod od Tří sester. Jmenuje se to „Angelo rmutuje“, tak to prozkoumám a uvidíme…
Tento recept neukládám do paměti,postrádám tam maso.
Milá Ajrin, chce to trošku kreativity. Můžeš například připravit velmi lahodnou veverku na krtkovi.
Jó,milý příteli,tvůj recept na veverku mě onehdá dostal téměř do labužnického transu,do toho půjdu;-)
(ten krtek se tu ale drží sviňa,co?)